4/10/11

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου

04/10/2011





Θέματα διαδικασίας που αφορούν στη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου κατά τη συνάντηση τους σήμερα στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «είδαμε σήμερα ζητήματα διαδικασίας μέχρι την 31η Οκτωβρίου όταν θα συναντηθούμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ».

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε κάποιο άλλο θέμα στις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε μόνο «θέματα διαδικασίας».

Ερωτηθείς αν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη στα τέλη Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ναι, αυτός είναι ο προγραμματισμός», ενώ κληθείς να αναφερθεί στις προσδοκίες του από τη συνάντηση είπε ότι «πάντοτε θέλω να είμαι αισιόδοξος».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις κομμάτων αναφορικά με τη χθεσινή του δήλωση σε σχέση με το πόρισμα Πολυβίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Δεν θέλω να προχωρήσω πέραν του ότι είπα ψες. Θα μελετηθεί ξανά και ξανά το πόρισμα του κ. Πολυβίου, αλλά και το πόρισμα της Αστυνομίας. Είμαστε αρκούντως ψύχραιμοι να αναμένουμε, να μελετήσουμε και τα πορίσματα της Αστυνομίας».