8/9/11

Xαιρετισμός της Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κας Πραξούλλας Αντωνιάδου Κυριακού στα εγκαίνια της 50ής Γιορτής του Κρασιού, στον Δημοτικό Κήπο Λεμεσού
08/09/2011
Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.



Αγαπητέ φίλε Δήμαρχε Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, και αποδίδοντας ξεχωριστή σημασία, παρευρίσκομαι στα εγκαίνια της καθόλα ξεχωριστής φετινής 50ής Γιορτής του Κρασιού, που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού με απόλυτη επιτυχία.

Με την ευκαιρία των 50 χρόνων, η φετινή διοργάνωση είναι σαφώς αναβαθμισμένη, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και τα περίπτερα των οινοποιών κυριαρχούν στον χώρο, όπως εξάλλου επιβάλλεται.

Ο Δήμος Λεμεσού, μέσα από τη διοργάνωση της Γιορτής, ενισχύει και αναδεικνύει την πολιτιστική παράδοση και την ιστορία του τόπου μας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την παραγωγή κρασιού. Το αμπέλι και το κρασί, για χιλιάδες χρόνια, συνδέθηκαν και επηρέασαν τη ζωή, τα ήθη και έθιμα του λαού μας.

Η κοινή προσπάθεια του Δήμου, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έχει συμβάλει τα μέγιστα για την αρτιότητα, την ποιότητα και την αξιοπιστία της φετινής διοργάνωσης. Ο χώρος εδώ, αλλά και η πόλη της Λεμεσού, για δύο βδομάδες μετατρέπεται σε πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους και ξένους περιηγητές.

Η Γιορτή του Κρασιού αναμφίβολα συνεισφέρει στην προβολή του κυπριακού κρασιού, προβάλλει την πλούσια παράδοση του τόπου μας και δίνει την ευκαιρία στους οινοποιούς μας να αναδείξουν τα ποιοτικά άλματα που πέτυχαν, μέσα από συστηματική δουλειά, μεράκι και επαγγελματισμό. Η αφοσίωση, η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η ποιότητα αποτελούν τα κύρια συστατικά επιτυχίας και προόδου για κάθε οινοποιό.

Σήμερα, ο αμπελοοινικός τομέας εξακολουθεί να είναι σημαντικός για την οικονομία, τον τουρισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.

Η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την πολύπλευρη σημασία του αμπελοοινικού τομέα, θα συνεχίσει να στηρίζει τους Κύπριους αμπελουργούς και οινοποιούς μέσα από μια στοχευμένη και συγκροτημένη στρατηγική. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων, ως κεντρικός φορέας σχεδιασμού και εφαρμογής της αμπελοοινικής πολιτικής, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, το οποίο αποτελεί μια δέσμη αναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρων που δρουν συνεκτικά και συμπληρωματικά και καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας.

Σημειώνω με ικανοποίηση την παρουσία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων με κοινό περίπτερο στο οποίο προβάλλονται «Οι Δρόμοι του Κρασιού», ένα νέο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της ανάγκης για επανατοποθέτηση της Κύπρου στον διεθνή τουριστικό χάρτη και το οποίο αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης του οινικού τουρισμού και στήριξης της υπαίθρου.

Συγχαίρω θερμά τον φίλο Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους οινοποιούς, και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της 50ής Γιορτής του Κρασιού.

Με αυτά τα λίγα λόγια, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή διασκέδαση και αξέχαστες στιγμές και να σας διαβεβαιώσω ακόμη μια φορά ότι έχετε τη στήριξη της πολιτείας και του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε κάθε σας προσπάθεια και πρωτοβουλία.