8/9/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εσπερινό της Παναγίας των Περβολιών Δικώμου

08/09/2011





Μήνυμα αγάπης και ενότητας απηύθυνε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στον εσπερινό της Παναγίας των Περβολιών Δικώμου, στην Εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Συνοικισμό Ανθούπολης, απευθύνοντας έκκληση στους χωριανούς του να παραμείνουν ενωμένοι.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «δεν ήρθα απόψε εδώ για να κάνω κήρυγμα μίσους. Είμαι εδώ για να απευθύνω μήνυμα αγάπης και ενότητας σε αυτούς που ακόμη και χθες, και που προέρχονται από τις τάξεις του χωριού μας, κήρυξαν κήρυγμα μίσους».

Απευθύνοντας έκκληση «στους χωριανούς και τις χωριανές να μείνουν ενωμένοι», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο ίδιος ουδέποτε διαχώρισε δεξιούς και αριστερούς κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο χωριό και παρότρυνε τους Δικωμίτες «να μείνετε ενωμένοι, να σέβεστε τους θεσμούς, να σέβεστε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Μη νομίζετε, όμως, ότι θα σκύψουμε το κεφάλι. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον τόπο έχοντας συνείδηση των υποχρεώσεων απέναντι στον απλό άνθρωπο και απέναντι στην Κύπρο».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε «γνωρίζω πολύ καλά το καθήκον και τις υποχρεώσεις μου απέναντι στον απλό άνθρωπο και σε αυτό τον δύσμοιρο λαό που προσπαθούν να καταστρέψουν και δεν τα καταφέρνουν» και πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή, αλλά όχι σήμερα, μέρα της γιορτής της Παναγίας των Περβολιών, λόγω συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, θα περάσει το οδόφραγμα για να πορευτεί προς το κατεχόμενο χωριό του, το Δίκωμο.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαι εδώ για να σας ευχαριστήσω για την πιο θερμή αγκαλιά που μου έχουν μέχρι σήμερα χαρίσει και για τα φιλιά της αγάπης και για το κουράγιο που μου προσφέρετε».