3/8/11

* O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ * Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ
03/08/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Μάριο Καρογιάν.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρογιάν είπε: «Συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε σήμερα τη σημείο προς σημείο επί της ουσίας συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί των προτάσεων, των όρων και των στόχων για τη διακυβέρνηση που είχαμε καταθέσει, όπως όλοι γνωρίζετε, ως ΔΗΚΟ.

Δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί μια πλήρης συμφωνία για τη στρατηγική εξόδου από την κρίση. Δεν κατέστη δυνατή η επιθυμητή σύμπτωση απόψεων. Παρέμειναν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις, εκτιμήσεις και θέσεις που αφορούν τον χειρισμό του Κυπριακού.

Δεν έχει, εξάλλου, διασφαλιστεί, λόγω και αντικειμενικών δυσχερειών που έχουν να κάνουν με κομματικές στρατηγικές και τακτικές διάφορων πολιτικών δυνάμεων, μια ευρεία συναίνεση που να οικοδομεί μια συλλογική, κοινή και αποτελεσματική προσπάθεια αντιμετώπισης και υπέρβασης της σημερινής πολυδιάστατης κρίσης.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες και επανειλημμένες εκκλήσεις μας, δυστυχώς, δεν επετεύχθη η επιθυμητή συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που τόσο αναγκαία είναι για τον τόπο μας αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι τερματίζεται ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΔΗΚΟ παύει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ενημερώσω για τις διαπιστώσεις και για το περιεχόμενο της σημερινής μας συζήτησης τους συνεργάτες μου και το ΔΗΚΟ και εκτενέστερα θα τοποθετηθούμε πιο αργά».