3/8/11

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε δηλώσεις Βουλευτού αναφορικά με τη συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για παροχή στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί
03/08/2011





Αναφορικά με την ανακοίνωση της Βουλευτού κας Στέλλας Κυριακίδου μέσω της οποίας αναφέρει ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την κοινωνική στήριξη των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θέλει και σημειώνει τα ακόλουθα:

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, δόθηκαν οδηγίες από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπως Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας επισκεφθούν τις οικογένειες των θυμάτων για παροχή της κάθε δυνατής στήριξης και αρωγής, όχι μόνο για την πλήρωση και ικανοποίηση των αναγκών που διέπονται από τη νομοθεσία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά και οποιωνδήποτε άλλων ζητημάτων.

Σε ενδιάμεσο έλεγχο που έγινε αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των οδηγιών, ζητήθηκε όπως μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ετοιμαστούν πλήρεις εκθέσεις για τις ανάγκες των οικογενειών. Να σημειωθεί ότι στη μία περίπτωση που ζητήθηκε στήριξη για κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδρασε άμεσα και ευέλικτα, παρέχοντας κάλυψη της ανάγκης αυτής από σχετικό κονδύλι που διαχειρίζεται η Υπουργός.

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Υπουργείο Εργασίας προβαίνει σε άμεση και ταχεία εξέταση των δύο αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής. Το ίδιο θα πράξει και με τις υπόλοιπες αιτήσεις που θα υποβληθούν. Οι οδηγίες προς τους Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας είναι όπως, σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για τις συντάξεις, να καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες για την υποβολή τους.