15/7/11

Μήνυμα του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη προς όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς Στρατιωτικό και Πολιτικό
15/07/2011





Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλα τα μέλη της Εθνικής Φρουράς και ν’ απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό στην Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς, τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες, τους Οπλίτες και το Πολιτικό Προσωπικό.

Αυτές τις δύσκολες και τραγικές στιγμές, που δεκατρία ηρωικά μέλη της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιβάλλεται να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες της σύνεσης, της σοβαρότητας και της πειθαρχίας. Συμπάσχουμε με τις οικογένειες τους, κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον πόνο που βιώνουν από την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και ο προβληματισμός της κοινωνίας των πολιτών και αποτελεί ευθύνη μας, εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι, ο καθένας από τη θέση του και όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την κρίση και να δώσουμε το μήνυμα στην κοινωνία μας ότι η Εθνική μας Φρουρά θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της προς την πατρίδα.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά η Εθνική Φρουρά, από την ηγεσία μέχρι και τον τελευταίο οπλίτη, θα επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και θα αποδειχθεί αντάξια των περιστάσεων, όπως έπραξαν και οι ηρωικοί άνδρες τους οποίους τιμούμε.