12/7/11

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στα Νέα Δήμματα, Πάφου

12/07/2011





Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εξερράγη χθες, 11/7/2011 γύρω στις 3 μ.μ. το απόγευμα, στην περιοχή της κοινότητας Νέα Δήμματα της επαρχίας Πάφου έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 7.30 μ.μ., αφού έκαψε περίπου εβδομήντα εκτάρια του κρατικού δάσους Πάφου, περιοχή Σύμβουλας, καλυμμένου με νεαρές φυτείες και 30 εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένης με ελαιώνες και άλλες γεωργικές καλλιέργειες.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 100 περίπου άνδρες του Τμήματος Δασών, 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και άνδρες του Ταμείου Θήρας και κάτοικοι των περιχώρων. Σημαντική ήταν η συμβολή των πτητικών μέσων δηλαδή των δύο αεροπλάνων του Τμήματος Δασών των τριών εκμισθωμένων από τη Δημοκρατία ελικοπτέρων, ενός ελικοπτέρου των Βρετανικών βάσεων και ενός της Αστυνομίας. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης 23 πυροσβεστικά οχήματα.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και των άλλων υπηρεσιών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.