11/7/11

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

11/07/2011

Συγκλονισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας για την τραγωδία που επισυνέβη σήμερα το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, σημειώνοντας ότι σήμερα καταγράφεται άλλη μια μαύρη μέρα Ιουλίου.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, μετέβη στις 10.30 π.μ. στη ναυτική βάση, όπου είχε μια πρώτη ενημέρωση για το τραγικό συμβάν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην περιοχή Μαρί, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ερωτηθείς, είπε ότι στις 12.30 μ.μ. θα υπάρξει έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου «για να εξετάσει τα συμβάντα, και θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της. Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τις ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω».

Ερωτηθείς για τον αριθμό των θυμάτων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «αυτό πρέπει να αφεθεί σε κάποιους άλλους, αφού γίνουν οι σωστές έρευνες και βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Δεν θέλω να βιαστώ εγώ να δώσω αριθμούς» ούτε για τους νεκρούς ούτε για τους τραυματίες.

Κληθείς να πει για την κατάσταση που επικρατεί εντός της βάσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Να τη χαρακτηρίσω εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βιβλικής καταστροφής; Όπως και αν την πει κανείς, εκφράζει την πραγματικότητα».