11/7/11

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
11/07/2011
Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης στο Βασιλικό, στην οποία παρακάθισαν ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.



Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μαζί με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ και τους άλλους αξιωματούχους της ΑΗΚ επισκεφθήκαμε αρχικά το κέντρο ελέγχου διαχείρισης ενέργειας και δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες για τον διαμοιρασμό της ενέργειας και την αντιμετώπιση των πρώτων ελλείψεων. Ακολούθως μεταβήκαμε εδώ στον χώρο του Βασιλικού όπου και διεξήχθη ευρεία σύσκεψη ούτως ώστε να γίνει διαχείριση του συστήματος φορτίου ενέργειας. Είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση για βοήθεια την οποία θα ζητήσουμε. Κάναμε έκκληση και θα εκδοθεί διάταγμα για την ενεργοποίηση των ιδιωτικών εφεδρικών γεννητριών ούτως ώστε να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια για μείωση των αρνητικών εξελίξεων αυτής της τραγωδίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν καράβια για την παραγωγή ενέργειας, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα θα ληφθούν υπόψη αλλά πρώτιστα θα χρειαστεί αξιολόγηση των ζημιών και καταγραφή των ενεργειακών μας αναγκών.

Τέλος, ο κ. Υπουργός απεύθυνε έκκληση προς το κοινό όπως αποφευχθεί ο πανικός και υπάρξει συνεισφορά όλων στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών με την εξοικονόμηση ενέργειας.