8/7/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής
08/07/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.


Μετά τη συνάντηση, ο Αρχεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: "Ο εκλεκτός και εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Χριστόφιας είχε την πολύ ευγενή καλοσύνη σήμερα να μας δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ένα Μέγαρο με πολύ μεγάλη και πολύ έντονη ιστορία.

Είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε, όχι όλοι, μια μικρή ομάδα μαζί μου, για να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για την πορεία του κυπριακού θέματος, έτσι ώστε και η δική μας συνεχής προσπάθεια και ο αγώνας που κάνουμε στην Αμερική για το θέμα της Κύπρου - δικαιώσεως και σωστής λύσεως - να στηρίζεται σε πραγματικά, ουσιαστικά και ακριβή δεδομένα τα οποία μόνο ο Πρόεδρος μπορεί να τα δώσει με τρόπο σωστό και πλήρη.

Είμεθα ευγνώμονες για αυτή την επικοινωνία, η οποία ήταν σε επίπεδο ουσίας, αντικειμενικότητας και πάντοτε μονίμου προσανατολισμού στη σωστή λύση του Κυπριακού.

Το βράδυ, στον κήπο του Προεδρικού, η νεανική χορωδία της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής θα δώσει μια συναυλία με αριθμό τραγουδιών μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και κυπριακά τραγούδια, τα οποία η χορωδία θα τραγουδήσει στην κυπριακή διάλεκτο".

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την ευκαιρία να χαιρετήσει μέσω τους «αυτό τον ευγενή, ηρωικό και μαρτυρικό αδελφό λαό που αγωνιά και αγωνίζεται με τη βεβαιότητα ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει η δικαίωση» και πρόσθεσε ότι «ο Θεός θα τη δώσει και προσευχόμεθα να τη δώσει το ταχύτερο δυνατό».

Πριν από τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου.