5/5/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στα εγκαίνια της «4ης Παγκύπριας ΄Εκθεσης Αλιείας- Ναυτικό Σαλόνι 2011», στη Λεμεσό
05/05/2011

Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσω τα εγκαίνια της «4ης Παγκύπριας Έκθεσης Αλιείας - Ναυτικό Σαλόνι 2011», η οποία διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό «Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του», με τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Λεμεσού.

Η έκθεση που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε λίγο έχει καθιερωθεί πλέον ως ετήσιος θεσμός και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο εξειδικευμένη έκθεση σκαφών, ειδών θαλάσσης και ειδών αλιείας στην Κύπρο.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την προώθηση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων που είναι στενά συνυφασμένες με τον κατ’ εξοχή παράλιο χαρακτήρα της πόλης της Λεμεσού και φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους λάτρεις του υγρού στοιχείου παρέχοντάς τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σύγχρονα μέσα θαλάσσιων αθλημάτων και ερασιτεχνικής αλιείας.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός εκθετών και επισκεπτών αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης και ελπίζω ότι ο πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης, που αφορά στη συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή δεύτερης και τρίτης ράμπας καθέλκυσης σκαφών προς εξυπηρέτηση των πολυάριθμων ιδιοκτητών σκαφών, θα στεφθεί με επιτυχία.

Τέτοιες διοργανώσεις προσθέτουν ζωντάνια και κινητικότητα στην αγορά και φέρνουν πιο κοντά τους επαγγελματίες του κάθε κλάδου με το ευρύ κοινό, σ’ έναν ενιαίο χώρο. Ως εκ τούτου, συμβάλλουν σημαντικά στην περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών και στην προώθηση άλλων παρεμφερών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως είναι και ο τουρισμός με την προσέλκυση συγκεκριμένων τουριστικών ομάδων από το εξωτερικό.

Παράλληλα, επιβεβαιώνουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αυξητική τάση που ακολουθεί στη χώρα μας ο θεσμός των εξειδικευμένων εκθέσεων, ο οποίος είναι στη σημερινή εποχή ο πλέον αποδεκτός και αποτελεσματικός τρόπος παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα και προσφορά του θεσμού αυτού στην οικονομία του τόπου το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα συνεχίσει να τον ενθαρρύνει και να τον στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές της «4ης Παγκύπριας Έκθεσης Αλιείας - Ναυτικό Σαλόνι 2011» για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ σε όλους τους εκθέτες και επισκέπτες κάθε επιτυχία.