6/5/11

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριου Καρογιάν στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου της συνοικίας Μουττάλλου, στην Πάφο
06/05/2011







Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να εγκαινιάσω το ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο της συνοικίας του Μουττάλλου που, όπως διαπιστώνω, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή.

Με το νέο αυτό Δημοτικό Στάδιο οι ποδοσφαιρικές ομάδες της συνοικίας αλλά και ευρύτερα οι νέοι της περιοχής αποκτούν ένα σύγχρονο γήπεδο που θα τους βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάδειξη του ταλέντου τους, στην άθλησή τους και στη διάκρισή τους στις διοργανώσεις που συμμετέχουν.

Ήδη, τόσο ο «Προμηθέας» όσο και η «Ελπίδα», οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες της συνοικίας, έχουν στο ενεργητικό τους σημαντικές διακρίσεις στο αγροτικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Πάφου. Με τη νέα αυτή σύγχρονη γηπεδική υποδομή είμαι σίγουρος ότι νέες πιο σημαντικές διακρίσεις θα ακολουθήσουν.

Το Δημοτικό Στάδιο που εγκαινιάζουμε σήμερα θα βρίσκεται επίσης στη διάθεση και νέων ομάδων, καθώς και στους μαθητές του δημοτικού σχολείου. Εύχομαι το γήπεδο αυτό να κάνει πιο σωστή και πιο αποδοτική την άθλησή τους.

Πρέπει να σημειώσω ότι το Δημοτικό Στάδιο θα δώσει ζωή στο κέντρο της συνοικίας του Μουττάλλου, μια συνοικία που με το μεράκι και τις πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων και γενικότερα των κατοίκων της και τη στήριξη και τη βοήθεια του Δήμου της Πάφου και άλλων φορέων εκσυγχρονίζεται, αναζωογονείται και αποκτά μια νέα προοπτική.

Συγχαίρω τον Δήμο της Πάφου, που με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε το Δημοτικό Στάδιο, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, που με τη δική του βοήθεια και στήριξη ολοκληρώθηκε το έργο, καθώς και όσους συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον εκσυγχρονισμό αυτού του αθλητικού χώρου.

Παράλληλα εύχομαι στη διαχειριστική επιτροπή του Σταδίου, στην οποία θα έχουν σημαντική συμμετοχή οι νέοι της περιοχής, καλή και δημιουργική διαχείριση του έργου προς όφελος των ποδοσφαιρικών ομάδων και των νέων της περιοχής.

Τέλος, εύχομαι το αθλητικό ιδεώδες και το «εύ αγωνίζεσθαι» να χαρακτηρίζουν όλες τις δραστηριότητες που θα φιλοξενεί το Δημοτικό Στάδιο της συνοικίας του Μουττάλλου.