4/5/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στα εγκαίνια του πάρκου «Πανδώρα» στους Αγίους Ομολογητές
04/05/2011

Να μη μεταδοθεί πριν τις 5 μ.μ.



Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την ευκαιρία που μου δίνεται να τελέσω σήμερα τα εγκαίνια του πάρκου «Πανδώρα». Η φιλοπρόοδη πολιτική που εφαρμόζει ο Δήμος Λευκωσίας για υιοθεσία πάρκων αλλά και η προθυμία της εταιρείας «Marks & Spencer» να υιοθετήσει αυτό το συγκεκριμένο στους Αγίους Ομολογητές, αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Είναι παραδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια η κατασκευή πάρκων στους διάφορους κατοικημένους χώρους, στην ύπαιθρο αλλά και στα δάση αποτελεί αναγκαιότητα. Έτσι, βλέπουμε με ευχαρίστηση ιδιώτες και τοπικές Αρχές σε ολόκληρη την Κύπρο να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να εντοπίζουν κατάλληλους χώρους και να προβαίνουν στην κατασκευή και λειτουργία πάρκων.

Αναμφίβολα, η δημιουργία και επέκταση των χώρων πρασίνου αποτελεί έργο προσφοράς που έχει όραμα, προοπτική και συντείνει βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στη βελτίωση της ποιότητας και στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών.

Οι δράσεις που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων και οι σχέσεις που αναπτύσσουν με το κοινωνικό σύνολο στο οποίο δραστηριοποιούνται, πρέπει να ενθαρρύνονται και να προωθούνται από την Πολιτεία.

Καταλήγοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω και πάλι την ευαρέσκειά μου αλλά και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, τον Δήμο Λευκωσίας, την εταιρεία «Marks & Spencer – Voici La Mode» και σε όλους εσάς που είστε εδώ μαζί μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσδοκίες σας.