11/3/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στα εγκαίνια της έκθεσης τουριστικών ειδών, ειδών δώρου, και ειδών σπιτιού Κύπρου, στη Λευκωσία
11/03/2011
Να μη μεταδοθεί πριν τις 5 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην 1η εξειδικευμένη έκθεση τουριστικών ειδών, ειδών δώρου και ειδών σπιτιού Κύπρου, η οποία συνδιοργανώνεται από την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου και την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ΡΟΤΑ ΑΕ.

Ας μου επιτραπεί αρχικά να χαιρετίσω τον καινοτόμο χαρακτήρα αυτής της πραγματικά αξιόλογης προσπάθειας. Πέραν της πολύ σημαντικής εμπορικής σημασίας τους, οι πολλές και σημαντικές εξειδικευμένες εκθέσεις που διοργανώνονται σήμερα στη χώρα μας επιβεβαιώνουν, για άλλη μια φορά, το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για διοργάνωσή τους ολοένα και αυξάνεται καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των εμπορικών δραστηριοτήτων του τόπου.

Η έκθεση αυτή έχει χαρακτήρα καθαρά εμπορικό και επαγγελματικό, καθώς απευθύνεται κυρίως σε εμπορικούς επισκέπτες και καταστηματάρχες. Στην 1η διεθνή έκθεση τουριστικών ειδών, ειδών δώρου και ειδών σπιτιού Κύπρου, οι έμποροι της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να δουν είδη δώρων, τουριστικά είδη και είδη σπιτιού και διακόσμησης, από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και όλες τις γωνιές του κόσμου.

Στα πλαίσια αυτά, η Έκθεση, στηριζόμενη σε σύγχρονες εκθεσιακές αντιλήψεις και μεθόδους, φιλοδοξεί να προσφέρει στον εμποροβιομηχανικό κόσμο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και καινοτομίες στους τομείς δραστηριότητάς του.

Η ποιότητα των υλικών, η δημιουργικότητα, η υψηλή αισθητική, η διαχρονικότητα στο στυλ και οι τελευταίες τάσεις της μόδας συνδυάζονται στους συγκεκριμένους τομείς και εκθέτονται από κατασκευαστικές και εισαγωγικές εταιρείες από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι πεποίθησή μου ότι τέτοιες διοργανώσεις προωθούν έμπρακτα τον στόχο όλων μας για ανάπτυξη και πρόοδο, γιατί αφενός συμβάλλουν στη δημιουργία ζωντάνιας και κινητικότητας στην αγορά και αφετέρου φέρνουν πιο κοντά τους επαγγελματίες των κλάδων με εισαγωγείς και κατασκευαστές.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα και την προσφορά του θεσμού αυτού, θα συνεχίσει να τον στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου καθώς και τη ΡΟΤΑ ΑΕ, για την καθόλα άψογη διοργάνωση και να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι η έκθεση θα επιτελέσει πλήρως τους στόχους και τις επιδιώξεις της.

Εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία στους εκθέτες και επισκέπτες της Έκθεσης.