23/4/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην Έκθεση «Ταξίδι 2010»

23/04/2010
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης «Ταξίδι 2010». Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται για 13η συνεχή χρονιά, αποτελεί πλέον θεσμό για τα τουριστικά δρώμενα του τόπου μας και το κοινό, όπως αντιλαμβάνομαι, την αναμένει με ανυπομονησία κάθε χρόνο για να λάβει τις αποφάσεις του σε σχέση με τις καλοκαιρινές διακοπές.



Χωρίς αμφιβολία, η έκθεση «Ταξίδι» αποτελεί μια σημαντική και αξιέπαινη δραστηριότητα του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ενώ η συνεχής προσπάθεια του Συνδέσμου για αναβάθμιση και διεύρυνση της είναι σίγουρα άξια συγχαρητηρίων. Ο αριθμός των επισκεπτών που ανέρχεται κάθε χρόνο στις 15 περίπου χιλιάδες αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον και την εκτίμηση του κοινού γι' αυτήν τη γιορτή του τουρισμού, όπως πολύ εύστοχα χαρακτηρίζεται από το Σύνδεσμο.

Σίγουρα η εποχή μας, με τους εξαντλητικούς ρυθμούς, τις αυξημένες υποχρεώσεις και τις μεγάλες απαιτήσεις στον επαγγελματικό και προσωπικό χώρο έχει καταστήσει τις διακοπές μια αναγκαιότητα για όλους. Η έκθεση «Ταξίδι» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους Κύπριους και τους ξένους που διαμένουν στην Κύπρο να συλλέξουν υλικό και να ενημερωθούν πλήρως για τις δυνατότητες που υπάρχουν για διακοπές και ταξίδια από την Κύπρο στο εξωτερικό, αλλά και για διακοπές εντός του όμορφου νησιού μας.

Θα ήθελα σήμερα να καλέσω το κοινό, όποιες και αν είναι οι επιλογές του, να μελετήσει πιο προσεκτικά και την Κύπρο για τις διακοπές του ή ακόμα να συνδυάσει τις διακοπές με «εξορμήσεις» στο υπέροχο νησί μας, αφού η Κύπρος προσφέρει ευκαιρίες και επιλογές για όλα τα γούστα με το πλούσιο, ποιοτικό και πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν που διαθέτει. Παράλληλα, καλώ το κοινό να αξιοποιήσει την μακρόχρονη εμπειρία των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Συμβούλων Ταξιδίων σε θέματα επιλογής και οργάνωσης των διακοπών, αλλά και για την επίλυση δύσκολων ή απρόοπτων καταστάσεων πριν ή κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Φίλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες,

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και όλες οι εμπλεκόμενες με τον τουρισμό κυβερνητικές υπηρεσίες βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας, στηρίζοντας κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία σας. Σίγουρα ο τομέας του τουρισμού, των διακοπών και των ταξιδίων κάθε άλλο παρά εύκολος είναι, αφού επηρεάζεται από σωρεία παραγόντων, προβλεπτών και λιγότερο προβλεπτών, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία. Εμείς αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες και τα προβλήματα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μαζί σας εμπόδια και προκλήσεις. Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία.