15/4/10

Παραχώρηση Πασχαλινού Επιδόματος 2010 σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα

15/04/2010
Η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Πασχαλινό Επίδομα 2010, το οποίο παραχωρείται σε νοικοκυριά συνταξιούχων που πληρούν τα καθορισμένα εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης.



Συγκεκριμένα, δικαιούχοι του Πασχαλινού Επιδόματος για το 2010 είναι τα νοικοκυριά με έναν τουλάχιστον συνταξιούχο, που λαμβάνει σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Κοινωνική Σύνταξη ή σύνταξη από επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο που εφαρμόζεται στην Κύπρο και των οποίων το συνολικό ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά περιγράφονται στο σχετικό έντυπο αίτησης. Κάθε δικαιούχος συνταξιούχος θα λάβει ως Πασχαλινό Επίδομα €300.

Σημειώνεται ότι αίτηση για το Πασχαλινό Επίδομα μπορούν να υποβάλουν όσοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια και απέκτησαν δικαίωμα σε σύνταξη μέχρι τις 31.3.2010.

Τονίζεται ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων για το επίδομα σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για το Πασχαλινό Επίδομα, επειδή τα στοιχεία των συνταξιούχων αυτών υπάρχουν στην Υπηρεσία.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Πασχαλινό Επίδομα ορίστηκε η 14η Μαΐου 2010.

Έντυπα αιτήσεων διατίθενται από την Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων του Υπουργείου Οικονομικών, το Γραφείο Εξυπηρέτησης στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, και Πελενδρίου) και τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.