8/4/10

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να αφήσουν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα». Αυτό διευκρίνισε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με επικείμενες περικοπές στους προϋπολογισμούς του κράτους για τα φάρμακα και κατ΄ επέκταση στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας.

Υπουργός Υγείας: «Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η περικοπή της σπατάλης και όχι η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας»
08/04/2010


«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να αφήσουν τους ασθενείς χωρίς φάρμακα». Αυτό διευκρίνισε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με επικείμενες περικοπές στους προϋπολογισμούς του κράτους για τα φάρμακα και κατ΄ επέκταση στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να προσφέρει στους πολίτες τα απαραίτητα για την υγεία τους και δεν έχει σε καμιά περίπτωση πρόθεση να ακολουθήσει πρακτικές αντίθετες προς την πάγια αυτή πολιτική του. Δεν έχουμε στόχο, σημείωσε, να προχωρήσουμε σε περικοπές, οι οποίες θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες. Ο τομέας της υγείας, επισήμανε, είναι ένας πολύ ευαίσθητος τομέας στον οποίο η παρούσα Κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση. Ανέφερε, παράλληλα, πως στόχος είναι η περικοπή της σπατάλης και η σωστή οικονομική διαχείριση.
Τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ανέφερε, βρίσκονται σε συνεννόηση έτσι ώστε οι όποιες περικοπές να γίνουν με πολύ προσεκτικό τρόπο για να μην επηρεαστούν οι παροχές υγείας προς τους ασθενείς. Ως προς το τί ακριβώς θα αφορούν οι περικοπές, ο δρ. Πατσαλίδης σημείωσε ότι υπήρξαν εισηγήσεις από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιορισμό των δαπανών, οι οποίες συζητούνται. Διανύουμε άλλωστε, τόνισε, περίοδο οικονομικής ύφεσης και είναι φυσιολογικό να απαιτείται η λήψη μέτρων για ενίσχυση της οικονομίας. Ανέφερε, τέλος, πως εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει κατάληξη στις συζητήσεις των δύο Υπουργείων.