8/4/10

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

08/04/2010 
Την ανάπτυξη στενότερης επαφής του Υπουργείου Υγείας με την Ένωση Δήμων, για εξέταση θεμάτων που αφορούν τις αστικοποιημένες περιοχές και τη συμβολή των ίδιων των Δήμων και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις πολιτικές που προωθούν την υγεία των πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης.
 

Με αφορμή το στόχο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που γιορτάστηκε χθες, και αφορά το σύνθημα «αστικοποίηση και υγεία», ο κ. Υπουργός ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας θα καλέσει τους Δήμους για να τους ενημερώσει για τα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας, παράλληλα, τη δική τους συμβουλή και συμβολή.

Ο δρ Πατσαλίδης σημείωσε πως σε πολλές περιπτώσεις γίνονται έργα ή εφαρμόζονται αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις που δυνατόν να έχουν στην υγεία των πολιτών. Αυτός είναι ο λόγος, κατέληξε, που το Υπουργείο Υγείας εγκαινιάζει ένα άτυπο συμβούλιο μαζί με τους Δήμους, έτσι ώστε να αποφασιστούν και να προωθηθούν συγκεκριμένες στρατηγικές και πολιτικές.