17/12/10

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου για τα Χριστούγεννα

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου για τα Χριστούγεννα
17/12/2010
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες,



Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, μιας μεγάλης γιορτής αγάπης, ελπίδας και χαράς, απευθύνω σε όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες τις πιο θερμές ευχές μου. Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα είναι πάντοτε επίκαιρο και αληθινό και γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά τις παιδικές ψυχές και μεγαλώνει την ελπίδα και την προσδοκία κάθε ανθρώπου για έναν καλύτερο κόσμο.

Το «επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία» που έψαλλαν οι άγγελοι τη νύκτα της γέννησης πάνω από τη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, το όραμα της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της πανανθρώπινης αγάπης που υμνούσαν παραμένει και σήμερα άπιαστο, παρά το γεγονός ότι ο σύγχρονος κόσμος έχει σημειώσει τεράστια άλματα προόδου. Η συνεχής και αλματώδης εξέλιξη και η ανάπτυξη της κοινωνίας στις μέρες μας δε συμβαδίζει, δυστυχώς, με την ανάπτυξη της ανθρωπιάς και της καλοσύνης, της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης που ευαγγελίζεται ο νεογέννητος Χριστός.

Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας θα δούμε εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε ολόκληρο τον πλανήτη να γιορτάζουν τα φετινά Χριστούγεννα μέσα σε συνθήκες φτώχειας, πείνας και στέρησης. Χιλιάδες άλλοι σκοτώνονται καθημερινά σε διάφορα πολεμικά μέτωπα και ταυτόχρονα η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και των ακραίων καιρικών φαινομένων, από τα οποία απειλείται ήδη και υποφέρει και η δική μας πατρίδα.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες,

Γιορτάζουμε φέτος Χριστούγεννα στον τόπο μας με την πατρίδα μας να αγωνίζεται καθημερινά, με ειρηνικά μέσα, για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος. Μιας λύσης που να απαλλάσσει την Κύπρο από την εδώ και 36 χρόνια τουρκική κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα μας σε συνθήκες ειρήνης, ελευθερίας και δημοκρατίας για αρμονική συνύπαρξη όλων των κατοίκων της.

Ολόψυχη είναι η ευχή όλων μας πως οι καλύτερες μέρες που θα ’ρθουν θα δώσουν χαρά και ελπίδα σ’ όλους τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, και ότι ο ήλιος της ειρήνης και της δικαιοσύνης θα φωτίσει τόσο τη δική μας πατρίδα όσο και την οικουμένη όλη.

Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα προσφέροντας απλόχερα δώρα αγάπης, συμπόνιας, κατανόησης και καλοσύνης σ’ όλους τους συνανθρώπους μας και ας ευχηθούμε ότι το ελπιδοφόρο μήνυμα των Χριστουγέννων θα αγκαλιάσει όλα τα παιδιά του κόσμου και όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν και πονούν, σε κάθε γωνιά της γης.

Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά, γεμάτα υγεία, δημιουργία και χαρά.