9/12/10

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

09/12/2010
Η δημιουργία προϋποθέσεων για να έχει έσοδα το κράτος και για να περικόψει περιττά έξοδα θα οδηγήσει και σε ανάπτυξη, θα οδηγήσει σίγουρα και σε καλύτερες μέρες την οικονομία μας και γενικά τον κόσμο μας, είπε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας κληθείς να σχολιάσει την έγκριση του πακέτου μέτρων για την οικονομία, από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, είπε ότι «θέλω να χαιρετίσω τις συμφωνίες και να ευχαριστήσω τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΚΟ για την κατανόηση που έχουν επιδείξει, εκατέρωθεν, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα για μια κοινωνική πολιτική πολιτική που να είναι εξισορροπημένη και δίκαιη, για το καλό των απλών ανθρώπων».

Πρόσθεσε ότι «η δημιουργία προϋποθέσεων για να έχει έσοδα το κράτος και για να περικόψει περιττά έξοδα θα οδηγήσει και σε ανάπτυξη, θα οδηγήσει σίγουρα και σε καλύτερες μέρες την οικονομία μας και γενικά τον κόσμο μας».

Ερωτηθείς αν το περιεχόμενο των μέτρων είναι τέτοιο που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ή κατά πόσο θα χρειαστεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα με την παρόδο του χρόνου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «είμαι σίγουρος ότι διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας. Από κει και πέρα, εάν δεν υπήρχε η διεθνής οικονομική κρίση σε τόσο βάθος και εύρος, η κυπριακή οικονομία δεν θα είχε καμιά επίπτωση. Εχει επιπτώσεις η κυπριακή οικονομία νοουμένου ότι έχει επιδράσεις από έξω. Εμείς, θέλω να πω στον κόσμο - και αυτό πρέπει πάντοτε συγκριτικά να το κάνουμε - φτηνά τη γλυτώνουμε με πολύ πολύ μικρές επιπτώσεις πάνω στον κόσμο. Πολύ μικρές».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι «άλλες οικονομίες και άλλοι λαοί υποφέρουν πραγματικά. Εμείς το αποφεύγουμε διότι ακολουθούμε μια νούσιμη πολιτική, κατά τη δική μου εκτίμηση, η οποία έχει πάντοτε στο κέντρο της προσοχής της τον άνθρωπο. Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Είναι ανάγκη να ληφθούν ορισμένα μέτρα, κάποια μέτρα, μπορώ να πω, και με πόνο ψυχής. Όμως, την ίδια ώρα, διασφαλίζουμε ένα καλύτερο αύριο και για την οικονομία και για τους ανθρώπους μας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αρχή