14/7/10

Συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Η Κύπρος στην καρδιά της διαμόρφωσης της πολιτικής ασφάλειας τροφίμων - μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA)"
14/07/2010





Ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης, θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου στις 11 π.μ., την πρόσφατη επιτυχία της Κύπρου να κερδίσει επάξια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) είναι το κατ' εξοχήν όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση του κινδύνου στα τρόφιμα και στις ζωοτροφές και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων.

Μετά από μια διαδικασία αξιοκρατικής αξιολόγησης ενός μεγάλου αριθμού υποψηφίων, σε επίπεδο Επιτροπής, Ευρωκοινοβουλίου και COREPER, η Κύπρια υποψήφια δρ Στέλλα Κάννα Μιχαηλίδου επιλέγηκε και διορίστηκε στις 28 Ιουνίου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFSA για τέσσερα χρόνια.

Η επιλογή αυτή τιμά ιδιαίτερα την Κύπρο, αλλά και το Υπουργείο Υγείας ειδικότερα, στο οποίο η δρ Μιχαηλίδου υπηρέτησε για 30 χρόνια. Η παρουσία της Κύπρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της EFSA θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην ολοκληρωμένη ενσωμάτωση θεμάτων που σχετίζονται με τις μεσογειακές συνθήκες και προτεραιότητες, καθώς και στην προώθηση των αρχών της πρόληψης και προφύλαξης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν, επίσης, τα προβλήματα και οι προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει ο τομέας της ασφάλειας τροφίμων.