1/7/10

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στη φιλανθρωπική εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξηςτων εργασιών της Gazprombank στην Κύπρο

Να μην μεταδοθεί πριν τις 8.00 μ.μ



Είναι με χαρά που καλωσορίζω τους Ρώσους καλεσμένους μας, τους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τους επιχειρηματίες από τη Ρωσία και, φυσικά, τη διεύθυνση της Gazprombank που ανέλαβε τη πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτήν τη θαυμάσια φιλανθρωπική εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της Gazprombank στην Κύπρο.

Η επιλογή της Gazprombank, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της σε αγορές χρεογράφων σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αποτελεί μαρτυρία της υγιούς πολιτικής της Κυβέρνησης μας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης ενίσχυσαν τη θέση μας ως περιφερειακό και διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, προσφέροντας σημαντικά προνόμια στους επενδυτές. Η παρουσία της Gazprombank στην Κύπρο αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια μας αυτή.

Η παρουσία της Gazprombank στην Κύπρο αντικατοπτρίζει τους πολύ στενούς δεσμούς των δύο χωρών, οι οποίες οικοδομήθηκαν εδώ και δεκαετίες στη βάση αρχών, κοινών θέσεων επί διεθνών ζητημάτων και στη συνεχή υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε διάφορα φόρα για τη δίκαιη λύση του πολιτικού μας προβλήματος.

Η Κυβέρνησή μας δεσμεύθηκε να προσφέρει πολιτική και οικονομική σταθερότητα και να διατηρήσει ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον. Επίσης, η Κυβέρνησή μας δεσμεύθηκε να διατηρήσει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια του νομικού μας συστήματος και το κράτος δικαίου, προσφέροντας έτσι μία υγιή βάση για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η επιχειρηματικότητα στηρίζεται στη χώρα μας μέσω επαγγελματικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της λογιστικής, της ελεγκτικής, καθώς και στον τομέα των νομικών υπηρεσιών, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας.

Είμαι ευτυχής που μία σημαντική ξένη τράπεζα επεκτείνει της επενδυτικές τις δραστηριότητες στην Κύπρο, αλλά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η τράπεζα αυτή είναι η Gazprombank. Πρόκειται για μια τράπεζα που έχει επιδείξει κοινωνική ευθύνη μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, διατηρώντας συντηρητικές και προσεκτικές πολιτικές ώστε να αυξήσει την αξία των μετοχών της. Η Gazprombank έχει, επίσης, αναλάβει ενεργό ρόλο στην προσφορά βοήθειας προς τη Ρωσική Κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση αδύναμων τραπεζών και με τη χορήγηση δανείων σε σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, των μεταφορών, της ηλεκτρικής ενέργειας, των χημικών, των πετρελαιοειδών, του φυσικού αερίου κ.α., μειώνοντας έτσι το κοινωνικό κόστος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Τέλος, η Gazprombank έχει δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο μέσω σημαντικών φιλανθρωπικών έργων, στηρίζοντας εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικά έργα, βετεράνους, ορφανά και παιδιά, καθώς και κοινωνικά ιδρύματα στη Ρωσία.

Η πρωτοβουλία της Gazprombank να διοργανώσει τη σημερινή φιλανθρωπική εκδήλωση και να κάνει μία γενναιόδωρη εισφορά στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό ή Αυτιστικά Χαρακτηριστικά αποδεικνύει τις υψηλές αξίες κοινωνικής ευαισθησίας του οργανισμού σας και γι' αυτό σας ευχαριστούμε.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της θυγατρικής σας εταιρείας GPB Financial Services στην Κύπρο και ελπίζω ότι η συνεργασία που εδραιώθηκε με την Gazprombank να αναπτυχθεί και να εμπλουτιστεί περαιτέρω προς αμοιβαίο όφελος.

Κυρίες και κύριοι, καλωσορίζω την Gazprombank στην Κύπρο και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Εύχομαι σε όλους μια όμορφη βραδιά.