10/6/10

Απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» .

10/06/2010

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», υπό τον τίτλο «Ζήτησαν έρευνα, δεν τους στέλνουν στοιχεία», το Υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει τα εξής:



Το αίτημα για την αποστολή των εν λόγω στοιχείων υπεβλήθη από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη συνεδρία της Επιτροπής στις 4 Μαΐου 2010 στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού συνέλεξε όλα τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί, απέστειλε στη Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη εβδομάδα επιστολή, ημερομηνίας 1 Ιουνίου 2010, με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την Επιτροπή και προτού αποσταλεί η επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων ημερομηνίας 8 Ιουνίου 2010.

Συνεπώς, τα εν λόγω στοιχεία είχαν ήδη αποσταλεί σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από την υποβολή του αρχικού αιτήματος και πριν από την επιστολή της 8ης Ιουνίου 2010.

Επομένως, τα σχόλια που αναφέρονται στο δημοσίευμα περί μη ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχετικό αίτημα της Βουλής είναι άδικα και αναληθή.