18/5/10

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης

17/05/2010

Μετά το πέρας του γεύματος εργασίας του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τα προχθεσινά επεισόδια που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.



«Νομίζω εκείνο που προκάλεσαν στον καθένα αυτές οι σκηνές είναι αποτροπιασμός», είπε ο κ. Υπουργός. Επανέλαβε ότι η βία που σχετίζεται με τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από όλους τους φορείς, και δεν πρόκειται για θέμα που αφορά αποκλειστικά την Αστυνομία.

«Πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και τελικές αποφάσεις για να καθορίσουμε τη μελλοντική μας πορεία και να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει κάποιες σκέψεις ή εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Λουκά είπε πως όλοι οι φορείς μαζί πρέπει να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις, έτσι ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Υπενθύμισε, δε, πως ο ίδιος είχε από πέρσι εισηγηθεί και το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μετακίνησης φιλάθλων μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος θα εισηγηθεί τη μη έναρξη του πρωταθλήματος της ερχόμενης περιόδου, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως είναι πολλές οι εισηγήσεις που πρέπει να τεθούν κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης όλων των φορέων, έτσι ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και να εφαρμοστούν.

«Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, είμαστε στο παρά πέντε», τόνισε.

Ερωτηθείς αν η Αστυνομία διαθέτει τα τεχνικά μέσα για να αποτρέψει τον χουλιγκανισμό, αλλά και κατά πόσον είναι αρκετά αυστηρή η νομοθεσία έτσι ώστε να αποτρέπονται αυτού του είδους τα επεισόδια, ο κ. Λουκά δήλωσε πως όλα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν καθώς, επίσης, και το κατά πόσο χρειάζεται τροποποίηση της νομοθεσίας.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει σκέψη που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας για μη αστυνόμευση των αγώνων, ο κ. Λουκά επιβεβαίωσε πως αυτή είναι μια από τις σκέψεις που γίνονται από την Αστυνομία, αλλά πρόσθεσε πως θα πρέπει να κατατεθούν σκέψεις και απόψεις απ΄ όλους έτσι ώστε να ληφθούν αποφάσεις.