7/5/10

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύλληψη διαχειριστή ιστολογίου

07/05/2010
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν στο πρόσφατο περιστατικό σύλληψης του διαχειριστή του ιστολογίου «Χριστόφιας Watch».



Κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς της Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη του διαχειριστή και τις επικρίσεις πολιτικών για «σταλινικές μεθόδους» και «καταπίεση της ελεύθερης έκφρασης» από πλευράς Κυβέρνησης, ο κ. Λουκά δήλωσε: «Υπήρξε μια καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό και η Αστυνομία είχε υποχρέωση να τη διερευνήσει. Υπάρχει πλήρης ελευθερία τόσο στον Τύπο όσο και σε όλους τους τομείς αυτού του κράτους και αυτό είναι δεδομένο και γνωστό σε όλους. Αλλά, όπου υπάρχουν αδικήματα και καταγγελίες για συγκεκριμένα αδικήματα, η Αστυνομία έχει υποχρέωση να τα διερευνήσει. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης».

Και κατέληξε: «Υπεύθυνα σας δηλώνω ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως πολιτική παρέμβαση στην Αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα».