7/5/10

Ο Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης κήρυξε την έναρξη του παγκύπριου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

07/05/2010
Την έναρξη του παγκύπριου φετινού εράνου «Από πόρτα σε πόρτα» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού κήρυξε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Χρίστος Πατσαλίδης προτρέποντας όλους, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, επισήμους και απλούς πολίτες, να σταθούν συμπαραστάτες και να ενισχύσουν – στο μέτρο του δυνατού ο καθένας - το πολυδιάστατο και αξιόλογο έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.


Ο έρανος είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού, με στόχο την ενίσχυση του ταμείου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Η ενίσχυση του ταμείου θα βοηθήσει τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό να διεκπεραιώνει το έργο που επιτελεί καθημερινά σε εθελοντική βάση, προσφέροντας ανιδιοτελείς υπηρεσίες σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανακουφίζοντας τον πόνο και δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στην ομιλία του ο κ. Πατσαλίδης εξήρε το έργο που διαδραματίζει εδώ και πολλά χρόνια ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ο οποίος, όπως τόνισε, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, στηρίζοντας παράλληλα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός μέσα στην πάροδο των χρόνων έχει γίνει μια οικογένεια, οι δράσεις της οποίας πιστοποιούν ότι δικαίως ο εθελοντισμός θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αξίες της ανθρωπότητας», ανέφερε.

Χαρακτήρισε δε ως κορυφαία έκφραση κοινωνικής προσφοράς ζωής την αιμοδοσία που διοργανώνει σήμερα ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός με την ευκαιρία της έναρξης του εράνου. «Ως αποτέλεσμα των συστηματικών προσπαθειών του Ερυθρού Σταυρού και των άλλων εθελοντικών οργανώσεων και ως απότοκο της συνεργασίας τους με τις κρατικές υπηρεσίες, έχουμε κατορθώσει να συμπεριλαμβανόμαστε ανάμεσα στις μοναδικές χώρες της υφηλίου όπου οι ανάγκες σε αίμα καλύπτονται μόνον από την εθελοντική προσφορά», επισήμανε ο κ. Υπουργός.

Η αιμοδοσία, συμπλήρωσε, είναι μια ευγενική πράξη της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές καθώς το αίμα προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την υγεία των συνανθρώπων μας.

Για τους λόγους αυτούς, σημείωσε, αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού για την ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά τους καθώς και για το συντονισμό δράσεων και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων προς όφελος του Κύπριου πολίτη.

Εξέφρασε, επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια του στους εθελοντές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού, επειδή εργάζονται ανιδιοτελώς για την απάμβλυνση του πόνου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας.

Καταλήγοντας, ο κ. Πατσαλίδης κάλεσε τους διάφορους φορείς και τους Κύπριους πολίτες να ανοίξουν την πόρτα της καρδιάς τους και να συνεισφέρουν στον έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.