19/4/10

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

19/04/2010
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα της μελέτης για αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι έχει ήδη αποστείλει σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τη σχετική μελέτη.

Και πρόσθεσε: «Έγινε μια κατάθεση σκέψεων και προβληματισμού και με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώνουμε τον κύκλο των συναντήσεων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Θα αναμένουμε από τον ΔΗΣΥ να καταθέσει τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του. Ενημέρωσα και σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα και ότι θα συσταθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, με επικεφαλής εξωυπηρεσιακό, στο όνομα του οποίου δεν έχουμε ακόμη καταλήξει».

Σκοπός, όπως είπε ο κ. Συλικιώτης, είναι «η επιτροπή να παρακολουθήσει αυτό το διάλογο για να μπορέσουμε ξανά μαζί με μια συνάντηση και με την Ένωση Δήμων και με την Ένωση Κοινοτήτων να καταλήξουμε στις βασικές αλλαγές».

Για να μπορεί, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση, η οποία είναι ένα στοίχημα για όλους μας, χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση και αυτό είναι το επιδιωκόμενο αυτού του διαλόγου. Θεωρώ ότι υπάρχει στέρεη βάση, υπάρχει μελέτη, για να μπορέσουμε πραγματικά να καταλήξουμε στις βασικές αλλαγές, ώστε να περάσουμε σε μια νέα εποχή που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο τέλος της ημέρας να δημιουργήσουμε εκείνους τους θεσμούς για να μπορέσουμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τον πολίτη και να δημιουργούμε συνθήκες καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να φθάσουμε σε αυτό το στόχο μέσα από μια μακρόχρονη μεταρρύθμιση» και εξήγησε ότι «όταν μιλούμε για μεταρρύθμιση, δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη».

«Μέσα από τις συναντήσεις μας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αυτό που διακρίνω είναι ότι υπάρχει ευρύτερα η πολιτική βούληση και μάλιστα θα έλεγα ότι είμαι ενθαρρυμένος ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θεωρώ ότι όλοι κρίνουν αναγκαίο να κάνουμε αυτό το βήμα για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας», είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.