12/4/10

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δρ Τίτος Χριστοφίδης. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: "Είχα δεσμευθεί ότι θα σταθούμε δίπλα στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον κυπριακό λαό στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια. Είμαι και πάλι σήμερα εδώ για να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το ίδιο σταθερό μήνυμα. Κινούμαστε με αποφασιστικότητα και επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας ζήτημα, το Κυπριακό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφθασε χθες στην Κύπρο
 12/04/2010 
 Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου έφθασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας. Στη συνοδεία του Έλληνα Πρωθυπουργό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο Υφυπουργός Επικράτειας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαιωάννου.




 Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δρ Τίτος Χριστοφίδης. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: "Είχα δεσμευθεί ότι θα σταθούμε δίπλα στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον κυπριακό λαό στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια. Είμαι και πάλι σήμερα εδώ για να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το ίδιο σταθερό μήνυμα. Κινούμαστε με αποφασιστικότητα και επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας ζήτημα, το Κυπριακό. Θα ήθελα, επίσης, να κάνω και μια αναφορά στη απόφαση του Eurogroup. Στις 25 Μαρτίου μιλήσαμε για μια απόφαση ορόσημο, για ένα ευρωπαϊκό δίκτυ ασφαλείας για την Ελλάδα. Σήμερα με την απόφαση του Eurogroup, της ευρω-ομάδας, το δίκτυ ασφαλείας πήρε συγκεκριμένη μορφή. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά. Η σημερινή εξέλιξη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, τη χώρα μας. Είναι μια σημαντική απόφαση για την ίδια την Ευρώπη, για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και με τη σημερινή απόφαση, η Ευρώπη στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα: ότι κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν, είναι και παραμένει μια κοινότητα κοινών αξιών, κοινών στόχων και αλληλεγγύης. Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες να είναι σίγουροι, οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, οι κόποι που καταβάλλουμε, που καταβάλλουμε όλοι μας πιάνουν τόπο. Γιατί δουλεύουμε ακούραστα από την πρώτη ημέρα με σχέδιο, πίστη στην Ελλάδα, πίστη στις δυνάμεις μας, με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Βήμα - βήμα, μέρα με τη μέρα ανοίγουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει με σιγουριά στην έξοδο από την κρίση, θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε τις προϋποθέσεις για την Ελλάδα της βιώσιμης ανάπτυξης, της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κτίζουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας μας, ανακτούμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, πείθουμε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το ίδιο μας το σπίτι. Είναι σήμερα ανάγκη να συνεχίσουμε, να συνεχίσουμε με τις μεγάλες τομές όλοι μαζί, με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, σε κάθε τομέα της πολιτικής για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για τον πολίτη και για την Ελλάδα".