15/3/10

Απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού σε ερωτήσεις για θέματα επικαιρότητας

15/03/2010
 Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου όπου τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης τέχνης μαθητών του σχολείου. Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως ακολούθως:
 

Ερώτηση: Oι μαθητές σήμερα προβαίνουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης των καθηγητών. Το σχόλιό σας; Απάντηση: Έχω ξαναδηλώσει ότι για το Υπουργείο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν εξετάζουμε αυτό το αίτημα. Δεν θα προχωρήσουμε σε επέκταση του ορίου. Επομένως, υποθέτω ότι η διαμαρτυρία δεν απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας, απευθύνεται αλλού.

Ερώτηση:
Έχετε ενημέρωση για το θέμα της δηλητηρίασης μαθητών στο Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου; Απάντηση: Όχι ακόμη. Δεν έχω λάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ερώτηση: Θα δημιουργηθεί Σχολή Καλών Τεχνών; Απάντηση: Θα δημιουργηθεί και πολύ σύντομα.


Η Σχολή Καλών Τεχνών είναι προγραμματισμένη να δημιουργηθεί. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο έχει υποβάλει την πρόταση, η οποία διαμορφώθηκε μέσα από μια διαδικασία συνεννοήσεων με το Υπουργείο. Το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών τώρα. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι να ιδρύσει τη Σχολή πάρα πολύ σύντομα. Θυμίζω ότι, πριν από μερικούς μήνες, ιδρύθηκε στο ΤΕΠΑΚ το Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης. Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση η εν λόγω Σχολή να πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης; Απάντηση: Όχι, δεν θα πέσει θύμα. Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε σημαντικά τους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας. Όπως είναι γνωστό, είχαμε αύξηση των κονδυλίων φέτος. Η Σχολή Καλών Τεχνών θα δημιουργηθεί από αυτή την Κυβέρνηση.