16/3/10

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, εργαζόμενος πάντοτε συλλογικά, για το καλό αυτού του τόπου και εύχομαι και ελπίζω προ του τέλους της προεδρικής μου θητείας να κατορθώσουμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας και το λαό μας», είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 60χρονα του Λυκείου Νεοκλέους, από το οποίο και αποφοίτησε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση για τα 60χρονα του Λυκείου «Νεοκλέους»

 16/03/2010


«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, εργαζόμενος πάντοτε συλλογικά, για το καλό αυτού του τόπου και εύχομαι και ελπίζω προ του τέλους της προεδρικής μου θητείας να κατορθώσουμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας και το λαό μας», είπε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 60χρονα του Λυκείου Νεοκλέους, από το οποίο και αποφοίτησε. Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξήρε το έργο του ιδρυτή του Λυκείου και Λυκειάρχη κ. Κυριάκου Νεοκλέους, αποκαλώντας τον υπόδειγμα και παράδειγμα ζωής. «Η ιστορία του σχολείου μας είναι ιστορία - φαινόμενο. Αν δεν θαυμάζαμε τον άνθρωπο που μας διαπαιδαγώγησε, αν δεν εκτιμούσαμε βαθύτατα τις γνώσεις που αποκομίσαμε από το σχολείο μας δεν νομίζω να κρατούσαμε ζωντανό το σχολείο μέχρι σήμερα, 60 χρόνια μετά», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Έχω πάρει εντολή από τον κόσμο να χειριστώ την τραγωδία του τόπου. Θέλω να σας υποσχεθώ, πρώτα από όλα, άοκνες προσπάθειες, δουλειά και πάλι δουλειά, κυνήγι του εφικτού, αποτροπή συνέχισης του κυνηγιού του ευκταίου που μας έχει οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο. Ευγενικοί οι στόχοι του ευκταίου, αλλά είναι ευκταίο, δεν είναι διαχρονικά εφικτό». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, τέλος: «Εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή, στηριγμένοι σε αρχές και οδηγούμενοι από τον πόθο και το πάθος, να επανενωθεί αυτός ο τόπος και να συζήσουμε με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ως νοικοκύρηδες στη δική μας πατρίδα, χωρίς κατοχή και χωρίς ξένες επεμβάσεις».