13/2/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη σε δενδροφύτευση εις μνήμην της Μαριάννας Μαμμίδου, πλησίον του Πάρκου Αθαλάσσας

13/02/2010
Με ανάμεικτα συναισθήματα αποδέχθηκα την πρόσκληση από τη ΝΕΔΗΚ Αγλαντζιάς και το Σωματείο «Πυρσός» Αγλαντζιάς να παραστώ και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή δενδροφύτευση, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Μαριάννας Μαμμίδου.



Η ευγενική πρωτοβουλία σας να τιμήσετε τη Μαριάννα, η οποία με ζήλο και υπευθυνότητα υπηρετούσε για 26 χρόνια στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είναι άξια συγχαρητηρίων.

Η δε επιλογή σας για να αποτίνετε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη την αναντικατάστατη αξία που τα δέντρα και το πράσινο γενικότερα έχουν για την Κύπρο μας, με τις δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε αντιληφθεί πλέον την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και για δημιουργία οικολογικής συνείδησης και είναι ακριβώς αξιέπαινες προσπάθειες όπως η σημερινή που θα μας προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Καταλήγοντας, θα ήθελα απλά να εκφράσω την ελπίδα ότι το παράδειγμά σας θα ακολουθήσουν και άλλοι και να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη σημασία τέτοιων ενεργειών, θα σταθεί ουσιαστικός συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για επέκταση και δημιουργία χώρων πρασίνου στη χώρα μας.