8/2/10

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με το νέο Συμβούλιο της ΡΑΕΚ

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Σιαμμάς, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος και το μέλος κ. Κύπρος Κυπριανίδης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου

. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Υπουργού, παρών ήταν, επίσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου κ. Χρίστος Μαληκκίδης.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πασχαλίδης είπε: «Είχαμε μια συνάντηση με το νέο Συμβούλιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κατά την οποία ανταλλάξαμε απόψεις αναφορικά με τις προτεραιότητες, ως επίσης και με τον όγκο εργασίας που υπάρχει σήμερα και τις νέες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει η ΡΑΕΚ, ενόψει και της έλευσης του φυσικού αερίου και της αναδιοργάνωσης της ΑΗΚ, αλλά και όλων των άλλων θεμάτων ενέργειας. Θέματα που είναι τόσο σημαντικά για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο και, ειδικότερα, για την οικονομία της Κύπρου».

Εκ μέρους των μελών της ΡΑΕΚ, σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Αρχής κ. Σιαμμάς, ο οποίος ανέφερε ότι στη συνάντηση ενημέρωσαν τον κ. Πασχαλίδη «για την καταρχήν ενημέρωση που έχουμε ως μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής. Έχουμε αρχίσει να καταγράφουμε τις εκκρεμότητες και προγραμματίζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τους μεγάλους στόχους που έχουμε ενώπιόν μας», κατέληξε.