8/2/10

Συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής ΄Ενωσης Shotokan Karate

08/02/2010
Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Shotokan Karate κ. Κώστα Ελληνίδη. Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και εκπρόσωποι του KOT συζητήθηκε η διοργάνωση του Πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Καράτε που θα διεξαχθεί στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2010.


Η εν λόγω αθλητική διοργάνωση, την έναρξη της οποίας προγραμματίζεται να κηρύξει ο Υπουργός Εμπορίου, αναμένεται ότι θα προσελκύσει 700 με 800 αθλητές από 35 με 40 χώρες, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μεγάλο πόλο έλξης επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Η διοργάνωση αναμένεται, επίσης, ότι θα τύχει κάλυψης από μεγάλο αριθμό ΜΜΕ του εξωτερικού, συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση και προβολή του αθλητικού τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΚΟΤ δεσμεύθηκαν ότι θα υποβάλουν έκθεση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ αναφορικά με επιχορήγηση του αθλητικού αυτού γεγονότος από μέρους του Οργανισμού.