1/11/23

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα


 

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια  τουκτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), απάντησε χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου προς τη λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρόεδρος δήλωσε: «Είχα μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και απόψε θα έχω με τον Πρόεδρο της Γαλλίας ακριβώς για να δούμε πώς μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση την οποία έχουμε αναπτύξει. Συζητάμε τις λεπτομέρειες κι ελπίζω σύντομα να μπορούμε να προχωρήσουμε στο στάδιο της υλοποίησης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον είναι θετικοί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Φυσικά, είναι θετικοί».

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα λειτουργήσει, κατά πόσον θα ελέγχεται η υλοποίηση της πρότασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Φυσικά θα ελέγχεται, και από την Κύπρο από όπου θα φεύγει ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και εκεί που θα καταλήγει. Ακριβώς όλες αυτές τις λεπτομέρειες συζητάμε».