3/2/21

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Dominic Raab, στη Λευκωσία

 


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Dominic Raab, στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021, με τον Βρετανό ομόλογό του κ. Dominic Raab, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Raab αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό και τα επόμενα βήματα, υπό το φως της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που στοχεύει στην επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Περαιτέρω, θα ανασκοπήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους, δίνοντας έμφαση, ανάμεσα σε άλλα, σε θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων των πολιτών στη μετά το Brexit εποχή, στη διαχείριση της πανδημίας, στη διασφάλιση της αεροπορικής συνδεσιμότητας και στην ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού.

Αναμένεται, επίσης, να εξετάσουν τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεργασία ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, με επικέντρωση στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

Με το πέρας των επαφών τους, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Raab θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ (στις 13.00).