26/11/19

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου (Συμβουλευτικού Συμβουλίου) της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον  Αναπληρωτή Πρόεδρο του Σώματος κ. Abdullah Bin Salem bin Jamer Al-Mutani. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν οι βουλευτές και μέλη της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου, κ.κ. Mohammed Bin Madani Al-Ali και Mohammed Al Humeidi. H αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στη 13η Συνάντηση των Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, αύριο Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου και στην οποία έχουν προσκληθεί Προέδροι και εκπρόσωποι Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών της Μέσης Ανατολής. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο κ. Kaled Mohammed Alsharif.
Αφού ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τη Σαουδαραβική αντιπροσωπεία, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας,  με  έμφαση σε τομείς που αφορούν άμεσα στους πολίτες, αλλά και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας.
 Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε για την εν εξελίξει πρωτοβουλία του, που αφορά στην προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο. O κ. Mutani εξέφρασε την προθυμία του να συμβάλει στην όλη προσπάθεια. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον ευρύτερο στόχο του, που αφορά στην αξιοποίηση της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και  Μέσης Ανατολής, απόρροια του οποίου είναι και η παρούσα πρόσκληση για συμμετοχή και του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας στη Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, στα πλαίσια της θεματολογίας για συνεργασία μεταξύ περιφερειών.