3/5/19

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό

Η Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί ένα μήνυμα σε εκείνη την πλευρά, η οποία νομίζει ότι μπορεί να αυθαιρετεί ή να επιβάλλει δικές της επιλογές ανεξάρτητα από το Δίκαιο της Θαλάσσης και από τις σχέσεις μεταξύ των κρατών στην περιοχή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας και με δήλωση που έγινε βεβαίως συνεχίζει να υποστηρίζει την προσπάθεια και την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Αυτή είναι και η επιδίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της δικής μας πλευράς, όπως επίσης θέλω να υπογραμμίσω ότι στη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας έχει υπογραμμιστεί και έχει σταλεί το μήνυμα ότι θα πρέπει να αποφευχθούν ενέργειες και δράσεις στην περιοχή μας οι οποίες δημιουργούν και αυξάνουν την ένταση. Και αυτό προφανώς είναι ένα μήνυμα σε εκείνη την πλευρά, η οποία νομίζει ότι μπορεί να αυθαιρετεί ή να επιβάλλει δικές της επιλογές ανεξάρτητα από το Δίκαιο της Θαλάσσης και ανεξάρτητα από τις σχέσεις μεταξύ των κρατών στην περιοχή και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.
Ερωτηθείς αν θα έχει επικοινωνία με την κα Λουτ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν αποκλείεται, όμως δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο».