7/5/19

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΑΗΕΡΑ

O Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΑΗΕΡΑ κ. Γιώργο Λουκά, ο οποίος συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία.
Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο και μέλη της ΑΗΕΡΑ για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.
Παράλληλα έκανε αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Κυπριακή Δημοκρατία.  Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στις πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη ΑΟΖ της Κύπρου όπως και στα διαβήματα που έγιναν προς τους Θεσμούς και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στο μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων και ενημέρωσε την ΑΗΕΡΑ για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά τις προσπάθειες επίλυσής του, λόγω της αρνητικής στάσης της κατοχικής δύναμης.
Ο Επίτροπος Προεδρίας επεσήμανε τη δραματική μείωση στον εντοπισμό οστών στις κατεχόμενες περιοχές λόγω της έλλειψης συνεργασίας της Τουρκίας και επεσήμανε τη σημασία άσκησης πίεσης προς την Τουρκία, για την εποικοδομητική επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ΑΗΕΡΑ για θέματα διασποράς κάνοντας εκτενή αναφορά στις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες με άλλες χώρες και έδωσε έμφαση στη σημασία υλοποίησης δράσεων στις ΗΠΑ, όπου η διασπορά μας είναι μεγάλη και οργανωμένη.
Παράλληλα ευχαρίστησε την ΑΗΕΡΑ Κύπρου για τη δωρεά παραχώρηση μιας φωτοτυπικής μηχανής στα εγκλωβισμένα παιδιά των Σχολείων του Ριζοκαρπάσου.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος ΑΗΕΡΑ διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον τους όσον αφορά δράσεις που σχετίζονται με τη διασπορά μας και εξέφρασε τη βούληση να προσφέρει κάθε βοήθεια που δύναται για να συμβάλει στην επίλυση τόσο του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων, όσο και στον τερματισμό των προκλήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.