1/3/19

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Η προσπάθεια είναι να πετύχουμε όρους αναφοράς που να μας οδηγήσουν σε ένα δημιουργικό διάλογο που θα αποδώσει είπε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας, και ερωτηθείς για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Τζέιν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «[η κα Λουτ] δεν είναι άνθρωπος που αρέσκεται στη δημοσιότητα. Αλλά στους στόχους και στον προγραμματισμό της είναι, βεβαίως, η επίσκεψη και στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις. Ήδη έχει επισκεφθεί και θα επανέλθει βεβαίως στην Κύπρο».
Ερωτηθείς πόσο κοντά ή πόσο μακριά είμαστε από τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι  «χωρίς την ολοκλήρωση επαφών δεν νομίζω [ότι είναι ορθό] να μιλούμε για πόσο κοντά ή για πόσο μακριά [βρισκόμαστε].
Η προσπάθεια είναι να πετύχουμε όρους αναφοράς που να μας οδηγήσουν σε ένα δημιουργικό διάλογο που θα αποδώσει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας