21/11/18

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, τον Υποδιευθυντή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας κ. Juan Carlos Marsan Aguilera και τη Λειτουργό του Τμήματος, κα Belkys Lay Rodrñiguez, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Κύπρο, έπειτα από σχετική πρόσκληση του ΑΚΕΛ. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο, κ. Omar Leyva Rafull και η κα Βέρα Πολυκάρπου, Επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΑΚΕΛ.
Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι άριστοι δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο και την Κούβα. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή στάση αρχών της Κούβας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Μιλώντας δε για τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρθηκε στα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται από τη διεθνή κοινότητα, γεγονός που, όπως τόνισε, συμβάλλει στην απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Marsan Aguilera υπογράμμισε τους διαχρονικά φιλικούς δεσμούς που συνδέουν την Κούβα και την Κύπρο και επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας του σε ότι αφορά στο Κυπριακό. Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την πορεία της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Κούβα, καθώς και για τη διαμόρφωση των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα διεθνούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της υγείας.