4/10/18

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 3ης Οκτωβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 4ης  Οκτωβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, δεκαεπτά πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.
Η ώρα 23.29 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε περιφραγμένο εξωτερικό χώρο ταβέρνας στον δρόμο Μαζωτού προς Κίτι στην Επαρχία Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.30. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές μέρος των εξωτερικών τοίχων του υποστατικού οι οποίοι ήταν κατασκευασμένοι από πάνελ πολυουρεθάνης  και  επηρεάστηκε εξωτερικός εξοπλισμός και μέρος της υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του υποστατικού. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς εσωτερικά του υποστατικού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και αριθμού αναπνευστικών συσκευών. Η σκηνή παραδόθηκε στην αστυνομία και σε συνεργασία μαζί της αργότερα σήμερα θα γίνει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.
Η ώρα 05.59 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο πάρα την είσοδο Λευκωσίας. Μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Toyota Vitz  ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα μάρκας Mazda Demio  με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του οδηγού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με ομάδα και όχημα διάσωσης. Για τον απεγκλωβισμό του χρησιμοποιήθηκαν υδραυλικά διασωστικά εργαλεία και ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν έπαθε οτιδήποτε.