28/3/18

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 27ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 28ης Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια, 27 πυρκαγιές  και 12 ειδικές εξυπηρετήσεις.
Η ώρα 16.26 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σκύβαλα εντός του περιφραγμένου χώρου του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Νήσου και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή». Τα οχήματα της Πυροσβεστικής παρέμειναν στον χώρο για επιφυλακή και για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς εκτός του σκυβαλότοπου μέχρι και τις 06.24 σήμερα το πρωί. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύκτας αλλά και σήμερα εργάζονται στον χώρο δύο  εκσκαφείς της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας και ένας εκσκαφέας του Δήμου Λευκωσίας για την επικάλυψη των σκουπιδιών με χώμα. Όχημα της Πυροσβεστικής θα ασκεί περιμετρικά περιπολίες κατά την διάρκεια της μέρας.
Η ώρα 00.17 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διπλοκάμπινο όχημα μάρκας Ford το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Ίριδος στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον ιδιοκτήτη με την χρήση πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης. Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού εξετάζεται από την Αστυνομία.