29/11/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στη Λευκωσία κ. Abdelwab Nasir – Najjar, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την βούλησή του για περαιτέρω ανάπτυξη των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – ΗΑΕ και την πρόθεσή του να εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Πρέσβης των ΗΑΕ επαναβεβαίωσε τη θέση της χώρας υπέρ λύσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Ο κ. Συλλούρης ανέφερε συναφώς ότι εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η πάγια αδιαλλαξία της Τουρκίας.

Ο κ. Najjar αναφέρθηκε στη στήριξη της οποίας έτυχε από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη θητεία του στην Κύπρο, καθώς και στη δημιουργία Πρεσβείας των ΗΑΕ στη Λευκωσία, γεγονός που, όπως υπογράμμισε ο Πρέσβης, έδωσε νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε, τέλος, στον κ. Najjar κάθε επιτυχία και πρόοδο. Ο κ. Najjar τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των σχέσεων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κύπρου από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται στο μέλλον.