13/11/17

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχίζει τις επαφές του στο Ομάν

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχίζει τις επαφές του στο Ομάν



Συνέχισε σήμερα τις επαφές του στο Σουλτανάτο του Ομάν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στη χώρα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν, Σεΐχη Khalid bin Hilal Al Maawali. Στην αντιπροσωπεία, συμμετέχουν οι βουλευτές, κ. Νίκος Τορναρίτης, κες Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ.κ. Κωστής Ευσταθίου και Μιχάλης Γιωργάλλας.

Κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, κ. Yusuf bin Alawi bin Abdallah και τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Ahmed bin Nasser Al Mahrizi.

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στο Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, όπου εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για συμβολή στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. Οι κ.κ. Συλλούρης και Abdallah υπογράμμισαν επίσης την αξία του διαλόγου και κατά τη συζήτηση που είχαν για το κυπριακό πρόβλημα.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία παρακολούθησαν παρουσίαση για τον τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του στο Ομάν και συζήτησαν με τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του πιθανότητες συνεργασίας με την ενεργό εμπλοκή της κοινοβουλευτικής πλευράς.

Οι σημερινές συναντήσεις ολοκληρώνονται απόψε με συνάντηση που θα έχουν ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής με Κύπριους που ζουν και εργάζονται στο Ομάν.
__________