23/10/17

Νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μονακό

O Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γαλλία κ. Παντιάς Δ. Ηλιάδης επέδωσε στις 19 Οκτωβρίου 2017 τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Μονακό στον Πρίγκιπα Αλβέρτο II.


Σε ιδιαίτερη ακρόαση με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, ο Πρέσβης κ. Ηλιάδης ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και ιδιαίτερα για τη διάσκεψη στο Crans Montana. Κατά τη συνάντηση, έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δυο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο κ. Ηλιάδης χαρακτήρισε το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών ως εξαιρετικό, διαβεβαιώνοντας ότι τόσο οι κυπριακές Αρχές, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να εργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Ο Πρίγκιπας Αλβέρτος II επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Μονακό για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία και φιλία και την κατανόηση που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών και ευχήθηκε αίσια έκβαση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού και επανένωση της Κύπρου