5/7/17

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο




Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 4ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 5ης Ιουνίου 2017 ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, 24 πυρκαγιές, 17 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 16.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση, πεύκα και ξηρά χόρτα στον Άγιο Ιωάννη Αγρού. Η πυρκαγιά ήταν σε περιοχή ευθύνης του Τμήματος Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέστειλε υποστηρικτικά στο Τμήμα Δασών 4 πυροσβεστικά οχήματα από τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πελεντριού, Αγρού και Μονιάτη με υπεύθυνο αξιωματικό. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.38. Στην πυρκαγιά εργάστηκαν και 4 οχήματα του Τμήματος Δασών καθώς επίσης και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 εκταρίου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή του τσιμεντοποιείου Βασιλικού, στο Μαρί, διερευνήθηκαν χθες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους σωρούς παλιών ελαστικών και ξύλινων άχρηστων πασάλων υπήρχαν και οργανικά υπολείμματα επεξεργασίας δημοτικών αποβλήτων Renewable Biofuel (RΒF), τα οποία επίσης χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη από το τσιμεντοποιείο και τα οποία έχουν την ιδιότητα της αυτανάφλεξης. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από τους σωρούς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επεκτάθηκε στα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά δεν μπορεί να αποκλειστεί και θεωρείται ως η πιθανότερη αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς.

______________