14/12/16

ΣΕΛΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΕΛΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«Την ώρα που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΑΚΕΛ, ζητούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να διασφαλίσει την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Διάσκεψη της Γενεύης, ο ίδιος όχι μόνο αρνείται να ξεκαθαρίσει το ζήτημα μέσω του ΟΗΕ, αλλά παραδέχεται δημόσια ότι δεν το θέτει καν στις διαπραγματεύσεις με τον Ακιντζί, για να μην κολλήσουν οι συζητήσεις».
Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Την ώρα δηλαδή που επιβεβαιώνει ολόκληρο τον Κυπριακό λαό, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπείται στη Γενεύη, εβρισκόμενος απέναντι στον εντολοδόχο του Ερντογάν, δεν το συζητά καν και παραδέχεται ότι ‘αυτή η συζήτηση δεν θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας επίτευξης συγκλίσεων’». 
«Καλούμε» τόνισε «για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι οφείλει απέναντι στο λαό να συμπεριφερθεί σαν εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν πρόκειται για διαπραγμάτευση επί των διεθνών πτυχών του Κυπριακού, και όχι σαν ηγέτης κοινότητας».
«Έχει μπροστά του άλλη μια ευκαιρία ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ξεγυμνώσει την τουρκική αδιαλλαξία και να εμφανιστεί διεκδικητικός έστω και την υστάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου. 
Ο κύριος Σελινόπουλος δήλωσε ότι «οφείλει να ζητήσει τη στήριξη της Αθήνας, του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αντί να σέρνει το Εθνικό Κέντρο σε μια διαδικασία η οποία δεν είχε προσυμφωνηθεί».
«Ας αντιληφθεί επίσης ότι όταν δημόσια χαρακτηρίζει τους Ελλαδίτες «επισκέπτες εξ’ Ελλάδος», ενώ ουδέποτε καταφέρθηκε εναντίον των Τούρκων εποίκων και μάλιστα αποδέχθηκε και συμφώνησε να μη φύγει κανείς με την προωθούμενη λύση, τουλάχιστον προκαλεί το κοινό αίσθημα» επεσήμανε ο κύριος Σελινόπουλος.
«Οι δε συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες» είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016