14/12/16

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΕΡΠΕΙ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


«Η χθεσινή αδυναμία του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ να καταλήξει σε συμπεράσματα, είναι ενδεικτική της δυνατότητας που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία να προκαλέσει κόστος στην Τουρκία, όσον αφορά την ενταξιακή της φιλοδοξία».
Αυτά δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά έκανε το ίδιο λάθος θυσιάζοντας στο βωμό των ανεκδιήγητων συνομιλιών την προσπάθεια που καταβάλαμε πολλοί Ευρωβουλευτές να προκαλέσουμε την Τουρκία να κατανοήσει ότι με αυτές τις πολιτικές δεν μπορεί να εισέλθει στην ΕΕ και επιπλέον να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει αυτή την αδιάλλακτη επιθετική πολιτική έναντι της Κύπρου, σίγουρα θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο όσον αφορά την ενταξιακή της πορεία, αλλά και όσον αφορά πολλούς άλλους παράγοντες στη διαδρομή της, όπως για παράδειγμα οι επιπτώσεις που υφίσταται η Ρωσία για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που υπέστη η Κροατία».
«Δυστυχώς» τόνισε η κυρία Θεοχάρους «η Κυπριακή Κυβέρνηση εξακολουθώντας την εξευμενιστική πολιτική της άφησε και αυτή την ευκαιρία να περάσει και εμφανίζεται ως υποστηρικτής της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».
«Αυτό θα το πληρώσουμε και στις συνομιλίες. Να μην περιμένει κανείς ότι θα βγει κανένα καλό αποτέλεσμα με αυτές τις συμπεριφορές υποδούλωσης. Εκείνο που θα επιτευχθεί αν έρθει συμφωνία, είναι η πλήρης αποδοχή των τουρκικών όρων, κάτι που βεβαίως θα απορρίψει ο λαός μας, με συντριπτική πλειοψηφία» κατέληξε η κυρία Θεοχάρους.







ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016