19/12/16

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 4Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑ

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ΣΥΜΒΑΛΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ 13 ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 4Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑ

«Η Αλληλεγγύη δεν έδωσε κομματική χροιά στις δημοτικές εκλογές και αυτό  το είχαμε τονίσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Επιλέξαμε ανθρώπους που τους στήριζαν οι τοπικές κοινωνίες, ανθρώπους που μας έπεισαν για  την εντιμότητα και τις ικανότητες τους, αλλά και για τη δυνατότητα τους να φέρουν την ανατροπή και να βοηθήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φθάσει σε ένα  υψηλό επίπεδο, σε ένα επίπεδο πιο κοντά στο πολίτη».
Αυτό δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο ρόλος της: Να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και να αναβαθμίζει την Δημοκρατία».
«Συμβάλλαμε στην εκλογή υποψηφίων Δημάρχων προσφέροντας τους υποστήριξη, στους Δήμους Στροβόλου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Έγκωμης,   Αγίου Δομετίου, Γεροσκήπου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας, Λύσης, Μέσα Γειτονιάς, Λαπήθου, Αραδίππου, Λειβαδιών αλλά και σε δήμους όπου η επιλογή μας ήταν ψήφος κατά συνείδηση» τόνισε η κυρία Θεοχάρους.
Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι «Σε αυτές τις εκλογές βρεθήκαμε σε διάφορους συνδυασμούς, αλλού με τους Οικολόγους και την Συμμαχία Πολιτών, αλλού με την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους κλπ. Σε αυτές τις εκλογές δεν έπαιξε ρόλο στην εκλογή των Δημάρχων η κομματική στήριξη, παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε το φαινόμενο κάποιοι να ψηφίζουν μόνο τους υποψήφιους δημάρχους  και όχι κομματικούς συνδυασμούς».
«Τα κόμματα δεν δικαιούνται να οικειοποιούνται εκλογικές νίκες Δημάρχων σε αυτές τις εκλογές, διότι σχεδόν όλοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι. Μίλησαν οι τοπικές κοινωνίες, όχι οι κομματικές ηγεσίες, εμείς χαιρόμαστε για τη νίκη όλων των υποψηφίων που στηρίξαμε παγκύπρια και αρνούμαστε να οικειοποιηθούμε ούτε κατ’  ελάχιστον τη νίκη τους» επεσήμανε.   
Η κυρία Θεοχάρους δήλωσε ότι «όσον αφορά στους συνδυασμούς, στη Λευκωσία και Λακατάμεια είμαστε τέταρτο κόμμα. Σε άλλους δήμους είχαμε μικρή μείωση των ποσοστών μας».
«Μετά την παρουσία μας στην Βουλή των Αντιπροσώπων» τόνισε «πλέον είμαστε παρόντες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέξαμε δημοτικούς σύμβουλους, στη Λευκωσία, στη Λεμεσό, στη Λάρνακα, στην Πάφο, στον Στρόβολο, στη Λακατάμεια, στην Έγκωμη, στον Άγιο Δομέτιο, στο Δάλι, στο Τσέρι, στην Αμμόχωστο».
«Ωστόσο πρέπει να επισημάνω ότι μη έχοντας υποψήφιο δήμαρχο προερχόμενο από την Αλληλεγγύη, δεν είχαμε συμμετοχή στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για να προβάλλονται ξανά οι θέσεις της Αλληλεγγύης, και συνεπώς η λέξη Αλληλεγγύη ακουγόταν μόνο όταν κάποιος υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε τους υποστηρικτές του.
Παρουσιάσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Κινήματος μας σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ήσαν ελάχιστες, συνεπώς για ένα μικρό νέο κόμμα το οποίο δεν έχει υποψήφιο Δήμαρχο, που να προέρχεται από τις τάξεις του, νομίζω τα καταφέραμε πολύ καλά» ανέφερε η κυρία Θεοχάρους.
«Ευχόμαστε σε όσους έχουν εκλεγεί να υλοποιήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους δημότες και απέναντι στην Αλληλεγγύη» ανέφερε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και συμπλήρωσε ότι: «Βεβαίως μιλάμε για δεσμεύσεις του τύπου να γίνουν οι Δήμοι τους καλύτεροι, εμείς δεν ζητήσαμε συναλλαγές, ζητήσαμε να φυτέψουν για παράδειγμα πολλές χιλιάδες δέντρα στους Δήμους τους».
«Οι Δημοτικές Εκλογές έχουν τελειώσει, ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να στηρίξουν τους εκλεγέντες Δημάρχους, δεν πρέπει να αρχίσουν ενδοδημαρχιακές αντιπολιτεύσεις και συγκρούσεις και όλοι μαζί πρέπει να αφοσιωθούν στην εξάλειψη φαινομένων διαφθοράς.  
Εύχομαι ότι η Κύπρος μας θα είναι καλύτερη από σήμερα» τόνισε καταληκτικά η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016