23/10/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γ.Γ. των ΗΕ


Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γ.Γ. των ΗΕ



Την πρόθεσή του να είναι οποτεδήποτε στη διάθεσή μας και να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβήματα προκειμένου να διευκολύνει εξέφρασε ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν, ανέφερε σήμερα 23 Οκτωβρίου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Πισσούρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για τη χθεσινοβραδινή, τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι «η συνομιλία περιστράφηκε στην μέχρι σήμερα πρόοδο αλλά και στην προοπτική που προδιαγράφεται στις ακολουθούσες συνομιλίες κάπου στην Ελβετία και που αφορούν βεβαίως, ένα από τα σημαντικότερα των θεμάτων, το Εδαφικό που έχει απόλυτη σχέση και με το Περιουσιακό.

Εξεδήλωσε [ο Γ.Γ. των ΗΕ] την πρόθεσή του να είναι οποτεδήποτε στη διάθεσή μας να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαβήματα προκειμένου να διευκολύνει και, συνεπώς, αυτό που εναπομένει, είναι να δούμε την καλή θέληση και της άλλης πλευράς».

Ερωτηθείς εάν οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για το Εδαφικό, για τις 7 με 11 Νοεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ανακοινωθεί».